11 februari 2012

Licensen klar!

I tisdags, när jag ändå var på apoteket för att hämta ut mer Ventoline, passade jag på att fråga efter hur det gick med licensen. Det hade då gått en vecka sedan jag lämnade in den och i vanliga fall brukar det bara ta något dygn, men jag hade ju också blivit varnad för att det kunde ta tid då Läkemedelsverket tydligen är överhopade med arbete för tillfället.

Svaret blev iallafall så småningom, per telefon någon timme senare, att det inte kommit något svar. Den trevliga tjejen som ringde upp mig undrade hur bråttom det var och eftersom jag redan ransonerade tabletterna (istället för 3 grain AT tog jag nu 1 grain AT + 50 mcg levaxin + 20 mcg Liothyronin vilket blir i närheten av vad mina vanliga tre tabletter ger i T3 och T4) så ansåg hon att det ju var akut. Hon lovade att kolla upp detta och återkomma så snart hon hade något besked att ge.

På torsdagen ringde hon igen och berättade att hon under gårdagen ringt till Läkemedelsverket, som då skulle utreda vad som hänt. Nu hade de ringt tillbaka och berättat att min licens blivit godkänd! :)

Medicinen är betställd och skall komma redan på måndag förmiddag, så jag har verkligen tur! Idag kunde jag börja på min normala dos igen och hoppas verkligen att burkarna kommer på måndag, för från tisdag står jag nu helt utan medicinen.

Skönt med personal som både är professionell, personlig, trevlig och tar sitt uppdrag på allvar!

2 kommentarer:

  1. Va bra att det löser sig....denna gången. Konstigt att det skall vara så omständigt och att det inte bara kan löpa på smidigt.

    SvaraRadera
  2. Håller tummarna/Bert

    SvaraRadera