22 oktober 2011

Pajdeg

Vi har inte varit och handlat på ett tag, vilket passar bra för då kan jag passa på att tömma frysen på gammal mat som blivit liggande. Hungrig kom jag på att jag tagit upp en bit kassler häromdagen och sedan glömt den i kylskåpet. Paj, tänkte jag då!

Lättlagat om det inte var för pajdegen som alltid är ett kladdigt och bökigt moment, men när jag skulle ta fram en skål så kom jag på: Plastpåse!

Så jag tog fram den största plastpåse jag hade, vilket var en 5 liters, och hällde ett par dl mjöl i den. (Ost)hyvlade sedan ner en rejäl bit smör i det, skakade om emellanåt och knådade sedan snabbt ihop degen utanpå plastpåsen = totalt okladdigt både på mig och de redskap jag annars skulle ha använt!

Avslutade med 1 msk vatten och lade sedan in påsen i kylen så den fick vila en stund. Nu skall jag strax plocka ut den och fixa lite fyllning, så skall vi nog få mat den här dagen också. Om än lite sent!

2 kommentarer:

  1. Jag visste väl att du var en hejare på att tänka ut praktiska grejor!
    Detta kom inte in förrän nu och jag kollar att skicka här för jag har en e-post som bråkar med mig.
    Kra/M

    SvaraRadera
  2. Tyvärr var jag inte lika smart när jag skulle ha ut degen i formen, för då hällde jag ut den ur påsen och kladdade förstås ner mig ändå. Nästa gång klipper jag upp påsen och använder den när jag fördelar degen i formen! Kommer att bli paj oftare nu!!! :)

    SvaraRadera