14 oktober 2011

12 veckor

Idag är det tolv veckor sedan första tabletten av den nya medicinen. Det har varit en skakig resa....

Först blev jag totalt uppvarvad och hjärtat fick frispel, sedan gick jag ner mig och var på väg in i en depression, nu har det vänt och jag är nog på väg upp igen, men sista veckan har jag haft en tuff förkylning så just nu mår jag skit. Jag tror att det var ett stort misstag att sluta så tvärt med de syntetiska medicinerna och bara byta ut dem från en dag till en annan mot den naturliga. Hade man trappat ut och trappat in dem parallellt så tror jag att problemen skulle kunnat minimeras, så nu vet jag det... :)

Idag skall jag försöka ta mig ut och hämta en ny licens hos läkaren och lämna in den på apoteket, allt för att spara in några dagars postgång, så att jag inte skall stå utan medicin innan jag får den nya leveransen. Inte precis det jag skulle behöva just nu!

Jag har nu varit sjukskriven i snart två månader på heltid och har nästa läkarbesök 31 oktober och rehabmöte 1 november. Hade ju hoppats att jag skulle vara i skick att börja jobba mina två timmar/dag igen då, men det går trögt....

Trodde att jag skulle hinna med ytterligare en höjning innan dess, men läkaren tycker att jag ligger så högt nu (2½ AT) att han vill ha nya prover innan dess. Skall lämna dem när jag varit "förkylningsfri" en vecka. Hade ett T4 på ca 10 förra gången, så jag tycker att utrymmet borde vara stort för en höjning..... men vad vet jag.... det är ju inte jag som har det medicinska ansvaret...

Bara det totala anvaret för min enstaka kropp och mitt enstaka liv!

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Tack för en intressant blogg om hypo.Jag har själv en nära bekant som äntligen,efter många år av resultatslösa kontakter med sjukvården,fått hjälp av Kajs-Marie Nordell.Eftersom han har hypo typ 2 får han inte det naturliga sköldkörtelhormonet,utan får nöja sig med lio och levaxin.Jag såg att du tidigare i bloggen skrev att du direktimporterat medicin från USA.Finns det något företag som du kan rekommendera att beställa det ifrån?

  Lycka till och hoppas att du snart ska få tillbaka ditt liv!

  Hälsningar L

  SvaraRadera
 2. Hej L!
  Tack för dina uppmuntrande ord!
  Jag har inte behövt importera från USA eftersom jag fick beviljat en licens från Läkemedelsverket. Jag har alltså haft turen att få pröva behandlingen inom sjukvårdssytemet, vilket jag är mycket tacksam för.

  Hade jag inte fått licensen beviljad så anser jag att jag inte hade haft något annat val än att försöka få tag på det på annat vis. När man mår så dåligt "måste" man pröva alla utvägar för att få sitt liv tillbaka, tycker jag. Visit-stina tyckte något helt annat i ett nypublicerat inlägg: http://blogg.visit-stina.com/?p=530

  Tips om allt som har med sköldkörteln att göra kan man få i ett forum, tex Turtles sköldkörtelforum. Dit är man välkommen även som närstående till någon som mår dåligt. Hoppas att din bekant kan få den hjälp han behöver!

  Elisabet

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt tips om forum! Jag har läst massor av fakta om sjukdomen eftersom jag anser att det är den vägen man kan gå om man vill försöka få hjälp samt att jag vill förstå problematiken med hypo.Under den här tiden som jag har försökt sätta mig in i sjukdomen och även varit i kontakt med sjukvården har jag verkligen fått klart för mig vilket h-e det är för dom sjuka.För det första genomlida sjukdomen och för det andra inte bli trodd och även bli motarbetad av sjukvården som egentligen ska vara den hjälpande handen s.a.s

  Jag kan bara hålla med dig i det du skriver,man måste prova alla vägar i sin kamp i att återfå sitt liv!

  Tack igen och ha en fin kväll!

  /L

  SvaraRadera
 4. Skönt för din bekant att ha någon som dig vid sin sida! Många orkar inte kämpa eftersom sjukdomen innebär en stor energibrist plus alla andra symtom som sänker den sjuka ytterligare. Just därför borde det vara så självklart att det skulle räcka med att gå till en läkare för att få en riktig diagnos och den behandling som fungerar för den enskilda!
  Vi hoppas att ögonen snart öppnas för detta stora problem!

  Allt gott åt dig och din bekant!
  Elisabet

  SvaraRadera