1 november 2011

Redan november!

Igår hade jag fullt upp: Först till vårdcentralen och min läkare där. Vi enades om att jag nu var redo att gå tillbaka till arbetet igen och jag är därför "bara" sjukskriven på 75% från och med idag.

Förra veckan fick jag besked från Försäkringskassan att jag nu kvalificerat mig för SGI (SjukpenningGrundande Inkomst) igen. Min SGI ligger på 64 000 kr, vilket maximalt skulle kunna ge mig en sjukpenning om 51 200 kr/år om jag fortsatt vara sjukskriven på heltid. Inte mycket att leva på, men det är ju bättre än de 0 kr som den varit sedan jag blev "friskskriven" av Försäkringskassan den 1 april 2009!

När jag nu har ett SGI behöver jag bara vänta på att få reda på om jag blir beviljad sjukpenning för de dryga två månader jag nu varit sjukskriven på heltid, dvs om sjukintyget är tillräckligt välskrivet för att det skall kunna ligga till grund för sjukpenning.

Direkt från läkaren till apoteket, där det strulat med med min senaste beställning av Armour Thyroid. Först fick jag bara ett recept av läkaren, eftersom han trodde att licensen fortfarande gällde. Lämnade in det och fick då reda på att licensen bara gällde för ett uttag eftersom det var skrivet så.

Hade sedan mig själv att skylla för att jag slarvat när jag skrivit ner siffrorna till telefonnumret och därför slog en trea istället för en femma- eller om det var tvärtom. Talade in på en telefonsvarare, men det var ingen som ringde upp och det tog nästan en vecka innan någon svarade och jag fick veta att jag ringt till ett företag istället...

Fick så tag på läkarsekreteraren och kunde boka en telefontid några dagar senare. Åkte sedan och hämtade den nya licensansökan på sjukhuset och därefter direkt till apoteket för att lämna in den, allt för att spara in några dagars postgång. När jag förra veckan upptäckte att jag bara hade tabletter kvar till igår, så ägnade jag tisdagen åt att försöka ta mig fram till kundservice/ telefonist på "min" apotekskedja, för att kunna kolla upp vad som hände. Där hamnade jag i telefonköer som inte rörde sig alls....

På onsdagen åkte jag därför till apoteket för att tala med dem på plats och då visade det sig att faxet till Läkemedelsverket inte gått iväg! Så därför hade det inte heller kommit något svar! Fick löfte om att de skulle faxa det direkt och att det brukar gå snabbt när man haft licens tidigare. Medicinen fanns hemma så det var bara den godkända licensen som saknades och de skulle ringa så snart den kom.

Torsdagen gick, likaså fredagen och därefter helgen utan att jag hörde något. På måndagen fanns iallafall både medicin och licens på plats, men det tog en evighet och kön efter mig växte eftersom pappersarbetet inte var klart i förväg.... Jag tyckte att jag var ute i såååå god tid och så var jag ändå nära att stå utan medicinen! Struligt!!!

På eftermiddagen hade jag telefontid med min endokrinolog, som gick med på att jag kan öka upp till 3 tabletter per dag vilket jag började med direkt igår. Nu ligger jag på maxdosen och mina värden var egentligen mycket bra enligt läkaren, men mitt T4 ligger bara på 12 och jag vet ju sedan tidigare att jag behöver komma upp i 17-19 för att få energin tillbaka.

Nya prover precis före jul och besök för utvärdering i mellandagarna, så nu får vi se vad dessa två månaderna kan göra innan det är dags att ta ställning till fortsättningen.

I morse hade jag rehabmöte och jag fick som jag önskat, mina 10 timmar/vecka delas upp på fyra dagar istället för fem vilket ger mig onsdagarna för återhämtning.

Ja, detta var lite uppdatering. Jag har varit dålig på att skriva, men orken har inte funnits....

2 kommentarer:

  1. När jag läser om dina många försök att komma fram till apotek mm. för att "bara" komma åt mer medicin, känner jag att den gamla tesen: Man måste vara frisk för att vara sjuk!, stämmer. Tänk vad mycket energi du la ner på detta. Den energi som du behövde lägga på dig själv för att bli frisk

    SvaraRadera
  2. Jo, så är det ju. Jag är ändå glad att jag får pröva denna licensbelagda medicin inom sjukvården och slipper ta hela ansvaret för självmedicinering och direktimport själv!

    Det är vad många andra behöver göra!

    SvaraRadera