4 mars 2012

Markoolio: Jobbigt att mamma inte blir trodd

Markolios är på krigsstigen mot Försäkringskassan eftersom hans mamma inte anses arbetsoförmögen trots ryggproblem pga ett arbetsliv med hårt kroppsligt arbete. I Aftonbladet berättar han:

Efter en misslyckad diskbråckoperation kunde hon inte längre arbeta. I höstas opererades hon igen, men smärtan är kvar.
– Det blev värre efter operationen. Morsan har extremt ont och går med rullator, säger Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 37.     . . .
Under ett möte mellan läkare och en handläggare på Arbetsförmedlingen kom man fram till att det inte fanns några arbeten som Irma ­Lehtosalo kunde klara av, berättar Markoolio. Det hjälpte inte heller.
– Mamma gråter, hon tycker att detta är skitjobbigt, hon blir inte trodd. Hon har rätt till sjukpenning.
Markoolio tänker ta striden mot Försäkringskassan.    . . .

– Det handlar i­nte bara om min mamma. Systemet är uppåt väggarna. Det finns andra sjuka som inte ­orkar driva det vidare. Men jag kommer att driva det så långt det går, jag tar det till Högsta domstolen om så behövs, säger han.

Markoolio kanske har större chans än oss andra att väcka opinion om absurditeterna inom sjukförsäkringen. Det är bara att önska honom lycka till!
 

1 kommentar:

  1. Ja, vi önskar verkligen att han blir hörd. Kanske skulle lite fler kändisar ta till orda för jag tror att alla har någon i sin omgivning som blir så här illa behandlad. Jag har det i alla fall och det är inte nytt utan har varat i åratal!
    MO

    SvaraRadera